По повод 24 май -  Ден на българската просвета и

...
По повод 24 май -  Ден на българската просвета и
Коментари Харесай

С регата на буквите Варна чества 24-ти май

По мотив 24 май -  Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, най-атрактивната българска регата Varna Channel Cup възобновява своята гонка „ Регата на буквите “.

Това ще е и първата спортна гонка, която се чака да притегли над 250 ветроходци. За да зарадват варненци и посетители на града, директно преди старта, плануван за 11.00ч. при удобни метеорологични условия, екипажите на яхтите ще пуснат в небето над залива 400 балона с буквите от българската писменост. Публиката ще може да следи полета на буквите от цялата Морска градина.



Varna Channel Cup е част от спортния календар на Община Варна, като градът тази година е европейска столица на спорта. Основен спонсор за трета поредна година е един от знаците на града Хотел и казино Черно море. Състезанието продължава в петък с най-атрактивната си гонка, а точно тази канал-езеро, в която яхтите ще минат безусловно на няколко метра от брега в луда вятърна конкуренция и опънати цветни спинакери за наслада на публиката, събираща се на плажа в Аспарухово.

„ Тази година взехме решение още веднъж да преместим датата на регатата и стартът да съвпадне с празника. Мисията ни е ветроходството и яхтите в морето да са част от пейзажа на варненци и по тази причина взехме решение освен да си създадем надпреварата, само че и да го споделим с публиката, като ги зарадваме за празника. “. – показа Лъчезар Братоев, основен уредник.

Регатата продължава до 26-ти май, а в неделя ще бъдат наградени и спечелилите в обособените класове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР